Lähetä meille viestiä

Loviisan Lämpö ratkaisee Lovalin jäähdytystarpeen ja jalostaa hukkalämmöstä ympäristöystävällistä kaukolämpöä

Loval Oy:n Loviisan tehtaan laajennus ja tuotantokapasiteetin kasvu on lisännyt jäähdytyksen tarvetta. Loviisan Lämpö Oy on viime vuosina pyrkinyt tehostamaan energian käyttöä esimerkiksi hyödyntämällä hukkalämpöjä kaukolämmön tuotannossaan.

Kaukolämmön kehitysyhtiö Iotoi Oy auttoi Loviisan Lämpöä ja Lovalia löytämään ratkaisun, jossa molemmat osapuolet paitsi saavuttavat tavoitteensa, tekevät sen yhteiskuntavastuullisesti, ympäristöystävällisesti ja liiketoiminnallisesti kannattavalla tavalla.

Loviisan Lämpö rakentaa Loval Oy:n tehtaan kupeeseen energiakeskuksen, joka tuottaa tarvittavan jäähdytyksen Loval Oy:lle. Jäähdytysprosessissa syntyvät hukkalämmöt ohjataan Loviisan Lämmön kaukolämpöverkkoon.

- Hukkalämmöt tulevat kattamaan jopa neljänneksen Loviisan kaukolämmön tarpeesta. Tämä on meille tärkeä askel kohti polttoon perustumatonta kaukolämmön tuotantoa, kertoo Loviisan Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Mikko Paajanen.

Hukkalämmön hyödyntäminen on koko projektin yhteinen nimittäjä: aikaisemmin ylimääräinen lämpö päästettiin kiinteistön katolta ilmaan, nyt kaikki hukkalämpö käytetään uudelleen hyödyksi joko syntypisteessään tai muualla kaukolämpöverkossa. Ratkaisu hyödyttää ympäristöä, vähentää polttoa ja säästää rahaa kaikilta osapuolilta.

- Tuotanto-olosuhteiden turvaamisen lisäksi ratkaisun yhteiskuntavastuullisuus ja ympäristöystävällisyys myös tehtaan ulkopuolella on meille tärkeä asia, kertoo Loval Oy:n toimitusjohtaja Thomas Stendahl.

Energiakeskuksen suunnittelu- ja rakennustyöt ovat alkaneet ja valmistuvat kesäkuussa 2024. Hankkeen rakennesuunnittelusta vastaa Sweco Talotekniikka Oy.

Muita uutisia